Bedrijfsleven investeert in sociaalmaatschappelijk project en geeft personen met een handicap een duurzame sporttoekomst
Het G-sportfonds van de provincie Antwerpen wil taboes doorbreken en personen met een handicap duurzaam aan het sporten en bewegen krijgen. Een doelstelling die het G-sportfonds samen met het bedrijfsleven realiseert. Ook IOK & IOK Afvalbeheer, Total en Sportoase steunen het sociaalmaatschappelijk project vanaf 2015. Samen met heel wat andere bedrijven zetten ze mee hun schouders onder G-sport in de provincie Antwerpen.
Sporten met het syndroom van Down, zwemmen met één been, basketballen vanuit een rolstoel, tafeltennissen als je niet of nauwelijks kunt zien... Sporten met een handicap, het lijkt niet evident en dat is het ook niet. Daarom is er het G-sportfonds van de provincie Antwerpen, een fonds dat taboes wil doorbreken en alle kansen wil geven aan sporters met een handicap. Op hun eigen ritme, eender welke handicap ze ook mogen hebben. Want iedereen verdient een sporttoekomst.
G-sportfonds en geëngageerde bedrijven: een winnend team!
Gedeputeerde voor sport Bruno Peeters gelooft in het belang van het G-sportfonds: "Dankzij de intensieve campagne 'Week van de G-sportfan!' eind 2014 mag het G-sportfonds van de provincie Antwerpen alvast mooie troeven op tafel leggen. Zo kan het fonds rekenen op bijna 10.000 G-sportfans, telt het bijna 150 ambassadeurs en zetten heel wat bedrijven G-sport mee op de kaart. Het G-sportfonds van de provincie Antwerpen rekent immers op de sociaalmaatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven. Bedrijven die streven naar een gezonde balans tussen hun economische rendabiliteit en de doelstellingen van de maatschappij. Bedrijven die durven kiezen voor goed burgerschap."
Bij de start van het G-sportfonds op 31 maart 2014 gingen al heel wat bedrijven samen de uitdaging aan om G-sport in de provincie Antwerpen alle kansen te geven: Pidpa, BASF, Soudal, AWDC, Ravago, IDEWE en Cardoen. Een mooi gezelschap dat vanaf 2015 aangevuld mag worden met IOK & IOK Afvalbeheer, Total en Sportoase. De drie nieuwe partners engageren zich voor een periode van drie jaar om intensief mee het G-sportfonds en zo ook de meer dan 6.000 gepassioneerde G-sporters én 241 G-clubs in onze provincie te steunen.
Michaël Schouwaerts van Sportoase verwoordt het als volgt: "Vanuit Sportoase willen we iedereen de kans geven om te kunnen sporten. We zetten dan ook met plezier onze schouders onder het unieke sociaalmaatschappelijk project van het G-sportfonds. Want personen met een handicap verdienen evengoed een sporttoekomst zoals jij en ik. En daar willen we graag aan meehelpen. Zo roepen we onze klanten en personeelsleden actief op om G-sportfan te worden om zo het G-sportfonds dat duwtje in de rug te geven. Verder voorzien we extra opleidingen voor onze medewerkers zodat ze personen met een handicap nog beter kunnen opvangen in één van onze acht Sportoase-vestigingen."